تفاوت الکترود 6010 و 6013

تفاوت الکترود 6010 و 6013

الکترودهای ۶۰۱۰ و ۶۰۱۳ به عنوان دو از معتبرترین و پراستفاده‌ترین الکترودهای جوشکاری در فرآیند جوشکاری قوس الکترود دستی (SMAW) شناخته می‌شوند. در ادامه این مطلب از مجله تکنوجوش سعی دارم تا شما را با تفاوت الکترود 6010 و 6013 آشنا کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید

تفاوت الکترود 6010 و 6013

مقایسه با الکترودهای سلولزی مانند 6010 نشان می‌دهد که الکترود 6013 دارای سرباره و گل جوش فراوانی است و بخش بزرگی از فلز مذاب را می‌پوشاند، اما خود سرباره روانی ندارد. گل جوش الکترود 6013 کمتر به سطح چسبیده و تمیزکاری آن آسان‌تر است. جوش حاصل از این نوع الکترود دارای سیالیت و روانی بیشتری نسبت به الکترودهای سلولزی است.

این الکترودها به ویژه برای جوشکاری گوشه در حالت افقی بسیار مناسب هستند و در موقعیت‌های افقی و عمودی قابل کنترل هستند. به ویژه در جوشکاری عمودی به پایین، به راحتی قابل استفاده هستند. جوش حاصل از این الکترودها دارای ویژگی‌های مکانیکی مطلوب و ظاهر جذابی است.

** برای خرید انواع الکترود جوشکاری روی لینک زیر کلیک کنید **

خرید الکترود جوشکاری

معرفی الکترود جوشکاری 6010

الکترود E6010 مخصوص جوشکاری فولادهای با کربن کم تا متوسط می‌باشد. این الکترود به دلیل دارا بودن سلولز در ترکیب روکش خود، در دسته‌ی الکترودهای سلولزی قرار دارد. بیش از ۳۰ درصد وزنی روکش این الکترود از سلولز تشکیل شده و مواد افزودنی دیگری نیز به آن اضافه می‌شوند، از جمله دی اکسید تیتانیوم، احیا کننده‌های فلزی مثل فرومنگنز، سیلیکات‌های آلومینیوم، منگنز، پتاسیم، کربنات کلسیم، پودر آهن، کربنات منیزیم، کوارتز و چسب شیشه (سیلیکات سدیم).

جوش حاصل از این الکترود دارای استحکام کشش حداقل Ksi 60 یا MPa 430 می‌باشد. این الکترود دارای قوسی قوی و نفوذی است که جوشکاری سریعی را تضمین می‌کند و فرآیند انجماد سریعی دارد. همچنین، جوش حاصل از این الکترود به شکل یک دست فلزی یکنواخت و سطح مهره آن ناهموار و خشن است.

سرباره الکترود E6010 به صورت سبک، غیر چسبنده و زود جداشونده است و دارای پاشش فراوانی می‌باشد. از مهم‌ترین ویژگی‌های جوش حاصل از این الکترود می‌توان به کیفیت بالا، عدم حضور حفره و تخلخل اشاره کرد.

در فرآیند سوختن مواد سلولزی روکش این الکترودها، دود و گازهای فراوانی تولید می‌شود. این گازها توانایی محافظت حوضچه مذاب را از گازهای موجود در اتمسفر دارند. به علاوه، ورود گازهای هیدروژن و منوکسید کربن به قوس الکترود با ایجاد یونیزاسیون بالا، باعث افزایش ولتاژ قوس و افزایش حرارت حوضچه جوش می‌شود.

این ویژگی‌ها باعث نفوذ بسیار خوب مذاب جوش به داخل ساختار فلز پایه می‌شوند. به همین دلیل، استفاده از این الکترودها در جوشکاری پاس ریشه خطوط لوله انتقال نفت و گاز و سایر قطعات و تجهیزاتی که در محیط باز انجام می‌شود، به عنوان یک عملیات عمومی شناخته شده است.

الکترود E6010

خرید الکترود 6010

کاربرد الکترود E6010

الکترود E6010 با توجه به خصوصیات منحصر به فرد خود در تمام مواقع جوشکاری (شامل تخت، افقی، عمودی و سقفی) به کار می‌رود. اما از طرفی، از این الکترود به عنوان یکی از بهترین انتخاب‌ها برای جوشکاری عمودی و در موقعیت‌های سقفی استفاده می‌شود.

به عبارت دیگر، این الکترود جایگاه ویژه‌ای در جوشکاری سازه‌های فلزی با موقعیت‌های غیرافقی (عمودی و سقفی) دارد.

کاربرد ویژه این الکترود در جوشکاری فولادهای نرمه می باشد

علاوه بر این، از آن در جوشکاری ورق‌های گالوانیزه و برخی از فولادهای کم آلیاژ نیز استفاده می‌شود

. اشتعال قوی این الکترود در جوشکاری فولاد گالوانیزه به حفظ روکش گالوانیزه کمک می‌کند و باعث کاهش حباب‌زنی و تخلخل در جوش می‌شود.

بررسی الکترود ۶۰۱۳

الکترودها را براساس وجود یا عدم وجود پوشش به دو دسته، یعنی الکترودهای روکش دار و بدون روکش تقسیم می‌کنند.

الکترود E6013 نمونه‌ای از الکترودهای دارای پوشش می‌باشد.

وقتی حرارت جوشکاری اعمال می‌شود، پوشش الکترودها ذوب شده و گاز یا موادی را ترشح می‌کند که جوش را در حین عملیات محافظت می‌کند.

اگر به عنوان یک نمونه از جنس الکترودها را در نظر بگیریم و مطالعه کنیم، الکترود 6013 را می‌بایست به عنوان یک الکترود ذوب شونده در عرصه صنعت جوشکاری در نظر بگیریم.

این الکترود برخوردار از قابلیت جوش در تمام وضعیت‌ها است و در بسیاری از پروژه‌ها کاربرد دارد.

بررسی الکترود e6013

خرید الکترود 6013

ترکیبات الکترود E6013

از لحاظ ترکیب شیمیایی، الکترود E6013 حاوی تقریباً 0.2% کربن، 1.2% منگنز، 1% سیلیسیم، 0.3% کروم، 0.3% مولیبدن و 0.08% وانادیم است. این الکترود توسط برندهای مختلفی تولید می‌شود، از جمله برندهای آما، میکا، ام تی 12 و پارس. یکی از مزایای الکترود 6013 این است که با آمپرهای کمتر، کیفیت جوش بهتری فراهم می‌آورد. به همین دلیل، حرارت ورودی به قطعه کار به حداقل می‌رسد و این باعث کاهش پیچیدگی و اشکالات جوش می‌شود.

همچنین بخوانید : جوشکاری زیرپودری یا SAW چیست ؟

مهمترین کاربرد الکترود ۶۰۱۳ کدام است؟

کاربردهای الکترود E6013 عبارتند از:

  1. جوشکاری فولادهای ساده کربنی: این الکترود برای جوشکاری فولادهای کم کربن مناسب است و به عنوان یک انتخاب معمول در جوشکاری‌های ساختمانی مانند درب و پنجره‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. مصارف عمومی: الکترود ۶۰۱۳ در مصارف عمومی گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد و مناسب برای مونتاژ کارها، ایجاد اسکلت‌های فلزی، جوشکاری مخازن، ورق‌های نازک و موارد مشابه دیگر است.
  3. انواع و قطرهای متنوع: الکترودهای E6013 عمدتاً با اقطار مختلفی تولید می‌شوند تا بتوانند برای ورق‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرند، با این حال، اغلب از قطر 350 میلیمتری استفاده می‌شود.

الکترود E6013 در مصارف عمومی، فعالیت‌های مونتاژ، جوشکاری فولادهای معمولی ساختمانی، مخازن، ایجاد اسکلت‌های فلزی، جوشکاری ورق‌های نازک، و وظایف مشابه دیگر به کار می‌رود.

 

امتیاز ۵ از ۵ – ۱ رای
spinner در حال ثبت رای
5/5 (2 نظر)
adminweb
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *